Днес тормозих колата Не можа да направи 5к обороти но почти ги доближи Извинения към ВО Заблудата и излаганията в моята къща
Известие
Collapse
No announcement yet.
Относно 6-степенна скоростна кутия
Collapse
X
-
Няма грижи. За това ти давам съвети и ти казвам къде грешиш, защото и конкретно не веднъж съм променял лимитера на коли като твоята, когато им променям софтуера. Но няма да ти кажа директно какво правя и от къде го знам, особено като вървиш с рогата напред и не питаш.
Уважения от мен, че имаш честта да си кажеш, че грешиш. Напоследък все по-малко хора имат смелостта (колкото и банално да звучи) да си признаят грешките.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
От този пост разбирам че се занимаваш най вероятно с чипове или нещо от сорта Аз съм любител но я кажи как се справят съединителите и маховиците на чипосаните ЖТД Не стават ли консуматив Или слагат нещо преправено или и аз незнам Гледах колегата Роман на който е и темата на летището в Сливен и даде добро време в смисъл за голям тежък дизел Коментираха се около 220 коня Имам мерак за чип но като знам съединителя не ми се ще да наливам постоянно огромни суми за поддръжкаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
От тази кола не става бегачка ако това си мислиш.
С оригиналната карантия и да се убиеш не може да изкараш такива коне, които цитираш.
Винаги първото нещо, което се предава е съединителя.
И винаги се съобразяваш с него, защото той ти е лимитера, а не другите неща в тази кола.
И не се лъжи ако някой ти каже, че ще ти сложи "усилен" стандартен съединител.
От практиката съм научил, че разлика между усиления и стандартния за теб е нищожна. Само няколко милиграма гориво преди да почне отново да изпуска.
Ако целиш такива коне, то се слага истински усилен съединител, с нова диафрагма, но пък не е комфортна за каране. И накрая пак избираш - кола за кеф или за бягане. А 166-цата не става за бягане и си стоиш на кефа.
Ако ще се мапваш не се изхвърляй и прави нещо разумно. Но ако не си сменял никога съединител и не знаеш състоянието му, то отново практиката показва, че в близко бъдеще почти винаги идва момента за смяната му. Така, че се приготви психически.
Просто съвет.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Това в мечтите Говорим за 30тина коня които се постигат чрез мап Все пак бегачка е относително понятие А за оригинална карантия то много дълго понятие По коментари кокалите на мотора държат Тези коне без да споря най вероятно са постигнати но са ползвани дюзи, помпа от 150коньовия друга турбина генерация челен кулер и незнайни от мен компоненти Не се сърди ако греша Та търсените 30тина коня се постигат долу горе лесно при мен но работата се спича при съединителя Аз го сменявах преди около 5 години но усещам че работата е келява Тогава изчетох де що има усилени били такива онакива Както и да е след обстоен преглед сложих този уж добър усилен и както казваш той едвам диша на границата А как държат на бензиновите с големи мотори Тези с усилени диафрагми как са като цени Това за перформанс ли става дума Оттам си мисля пък че ще пометнат помпите Въобще заради 30 коня си става цифра ако трябва да доизкусуриш силовото предаване майALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment